Menu
A+ A A-

Spiralni toranj

Nove fotografije bilježe upletenu i fragmentiranu vanjštinu od 40 spratova tornja američke kompanije Studio Gang, u San Franciscu.

Pripremio: Ermil Horozović

Toranj „Mira“, visok 122 metra, formiran je iz niza okomitih, uvrtnih kolona. Na slikama, donji dio zgrade opremljen je kockastim prozorima koji će na kraju porasti sve do strukture. Osnivač studija Jeanne Gang izjavio je kako se dizajn ovih modela temelji na prozorima zaljeva koji su se nalazili diljem San Francisca, kada je dizajn sheme prvi put predstavljen prošle godine.

Uvučeni u različitim smjerovima i mjestimice s balkonima, ovi spiralni oblici imaju za cilj pružiti brojne poglede na zaljev San Francisco, zaljevski most i gradsku panoramu iz unutrašnjosti tornja Mire. Stakleni prostori koji se izvode iz vanjskog dijela također tvore prostore unutra.

Toranj Mira će sadržavati 392 luksuzne rezidencije, u mješavini jednosobnih, dvosobnih i trosobnih apartmana, gradskih kuća i penthousea. Očekuje se da Rezidencije, koje je također dizajnirao Studio Gang, imaju obilje prirodnog svjetla zbog velikih prozora.

Jedna od slika prikazuje stan s dnevnim boravkom i kuhinjom otvorenog plana. Završna obrada je jednostavna, uključujući blijedo drvo i bijele zidove. Dvorište, krovna terasa, privatna trpezarija i salon, te fitness centar, dječja igraonica, konferencijska sala su, također, dostupni. U zgradu je ugrađeno i parkiralište za 340 automobila sa stanicama za punjenje električnih vozila, te parkiralište za 150 bicikala.

Izvor: archdaily.com