Menu
A+ A A-

Pregled naslovnica časopisa Grafx od 1-og broja do danas

Studenti Grafičkog inženjerstva i dizajna na našem Fakultetu, generacijama su već okupljeni oko izrade časopisa Grafx. Zajedno s kolegama sa Edukacijskog fakulteta, sudjeluju u  izradi sadržaja i članaka, ali svu  tehničku realizaciju (priprema, prijelom, printanje..) rade studenti grafičari već 6-tu godinu.

Opširnije: Pregled naslovnica časopisa Grafx od 1-og broja do danas

Grafx br. 11

Novi broj studentskog časopisa, kojeg izdaje Udruženje Grafx, izašao je iz štampe. Uz printanu publikaciju, na portalu Grafxa dostupna je i elektronska.

Svake godine ističu se specifični trendovi koji preovladavaju u svim oblastima, bilo da je to web dizajn, modna industrija, arhitektura, ili grafički dizajn uopće. U neizostavnoj rubrici Dizajn naš grafički dizajner predstavlja nam, na osobit način, pregled trendova u 2017. Prikazani su jedinstveni stilovi, naglašena tipografija, izražajne boje, tanke ikone, logo… Ukoliko očitate QR kodove Vašim uređajem u ovom članku, isti će Vas usmjeriti na link preko kojeg možete pregledati dodatni sadržaj kao što su animacije i video na web stranici časopisa – grafx.ba.

Elektronska publikacija je dostupna u rubrici Aktuelno izdanje na ovom portalu.

http://grafx.ba/index.php/casopis/akuelno-izdanje