Menu
A+ A A-

Priča iz Travnika: "Pišem perom srca i tintom osjećaja"

Možete li zamisliti konobara koji iza sebe ima napisane dvije knjige? Ne možete, zar ne? Donosimo Vam priču iz vezirskog grada Travnika. Konobar koji bez obzira na sve korača do svoga cilja. Upoznajte ga!

Razgovarala: Lamija Grabus

Semir Krnjić 22-godišnji mladić po zanimaju je mašinski tehničar-konstruktor na računaru. Radno vrijeme provodi obavljajući funkciju konobara u jednom travničkom restoranu.

"Pisanjem se počinjem  baviti u srednjoškolskim danima. Iako sam uvijek volio pisati, sastavljati, izmišljati. U srednjoj školi sam oživio to sve i počeo da pišem", započinje Semir. Često ga pitaju: "Jesi li ti onaj konobar sa dvije napisane knjige?"

Knjiga "Želja"

Što se tiče moje prve knjige "Želja", nju sam napisao za šest mjeseci, sa 18. godina. "Želja" je nastala iz srca i želje da se ne zaboravi ono teško vrijeme '92-'95. Pošto mladi slabo čitaju i ono što čitaju su ljubavne priče i romani. Zato sam ja izmislio ljubavnu priču Kemal i Lejla, izmišljeni likovi, a stvarni događaji. Sve to da bih približio knjigu mladima i da ne zaborave prošlost, otkriva Semir.

Kaže da su prve osobe koje su vidjele rukopis knjige bile njegovi roditelji i braća.

Zbirka pjesama "Još te čekam"

"Moja druga knjiga 'Još te čekamje zbirka pjesama, u njoj se nalazi oko 90 pjesama koje sam napisao u zadnjih par godina", kaže Semir.

Inspiraciju mu daju svi, a porodica najviše, zatim njegove kolege, rodbina, pa čak i oni koji mu dođu kao gosti u restoran.

"Ali uvijek mi je dobro djelo, skromnost, ljubavna priča, prijateljstvo davalo dodatnu inspiraciju", ističe.

Na pitanje da li ima na umu napisati i treću knjigu, Semir otkriva za časopis Grafx: "Da Vam pravo kažem uvijek nešto pišem, smišljam i ne bježim od toga da napišem što više knjiga".