Menu
A+ A A-

In boje za zimu 2019/20.

Modni stručnjaci su izdvojili 8 boja kao najpoželjnijih ove zime. Koje su to boje?

Pripremile: Ajla Purić, Sumejja Čerim i Nikla Matijašević

Senf žuta boja   

Žuta boja je neizostavna ove zime u bilo kojem odjevnom predmetu, bilo kojeg tekstila, od džempera, preko kože, do svile. U trenu će transformisati svaku odjevnu kombinaciju. Kombinovanjem sa tamnim nijansama smeđe, sive i plave izgledat će efektno i lijepo, ali i sa svijetlim nijasama, kao što je bijela, krem i svijetlosiva. Zato ne plašite se uvući ovu boju u vaše ormare.

 

Boja bršljana

Tamnozelenu boju možete uklopiti kroz razne odjevne predmete, kao što su matili, sakoi, pa čak i krzna. Obuća u ovoj boji može dati poseban efekat. Vežemo je i za boju zimzelenog drveća pa nije ni čudo što je neizostavna u ovo doba godine. Vrlo je efektna za kombinovanje sa braon, žutom i narandžastom bojom, a za one malo hrabrije i sa ljubičastom, bordo i tamnoplavom. Ono sa čime treba biti oprezan kod tamnih nijansi jeste da ne ugušimo željeni efekat te boje.

 

Boja noćnog neba

Tamnoplavu boju možete primijeniti kroz hlače, sakoe, mantile i krzno. Boja koja će prikriti sve vaše nedostatke, a izgledat ćete elegatno i prefinjeno. Ova boja osim što izgleda fenomenalno u svim krojevima, dezenima i platnima, ona je jednostavna i za kombinovanje. Specifično kod tamnoplave boje jeste to što se izvrsno uklapa sa crnom i ne daje joj prigušenost i tamnost, već suprotno, ističe tu nijansu.

 

 

Boja oblačnog neba

Svjetlosiva boja bi mogla zauzeti veći dio vašeg ormara ovih hladnih dana u koje smo polahko kročili. Možemo je istaći kroz sve tekstile, kao i kožu i krzno. Upečatljivo jeste što ove godine ona na velika vrata ulazi zajedno sa raznim printovima, kao što je zmijska koža. Odlično se kobinuje sa bojama crnom i bijelom, ali i sa čitavom paletom in boja ove zime.

 

Barbie roza

Ne, ne morate imati siluetu barbike, ni plavu kosu, ove zime možete uvesti ovu roza boju u svoje odjevne kombinacije, da li u vidu mantila, sakoa, dezena nekih haljina ili džempera. Kombinujući je sa sivom, tamnoplavom ili žutom bojom, izgledat ćete kao sa naslovih stranica modnih časopisa.

 

Boja zemlje

Zemljani tonovi ove zime će biti neizostavan dio svakodnevnih modnih kombinacija, pa bilo to kroz kožne mantile, džempere ili hlače, izgledat će efektno i moderno. Također, ova boja pruža pregršt mogućnosti u vidu asesoara i čizama. Ne sumnjam da svaki ormar ima bar jedan odjevni predmet u ovoj boji pa iskombinujte ga sa žutom, tamnoplavom, tamnozelenom, sivom ili je jednostavno iznesite u kariranom dezenu koji je vrlo efektan i moderan ove godine.

 

Krema od breskve

Bež boja je na iskoraku da postane među prvim bojama koje su moderne ove zime. Bilo da obučete sve u bež boji, veći dio ili dodate detalje u ovoj boji, bit će vrlo lijepo i IN. Zbog svoje jednostavnosti i svjetline lagana je za kombinaciju sa svim bojama. Možete sa njom otvoriti neki taman look, jednostavno da se igrate sa tamnim i svijetlim tonovima ove boje. Jedno je jasno, boja je prilagodljiva i efektna za ove hladne dane.

 

Ljuta paprika

Crvena boja ove zime neće biti moderna samo u vidu haljina za najluđu noć, već i u svakodnevnom odijevanju. Odiše samopouzdanjem, jačinom i drskošću svakog ko ima smjelosti da je iskombinuje ove zime. Nije nimalo jednostavna za kombinovanje, ali sa paletom boja koju ova zima donosi, možete čuda učiniti i ako niste neki stručnjak za modu. Kombinujući je sa smeđom, sivom, tamnoplavom, tamnozelenom bojom ili dodavajući je u vidu asesoara, detalja ili obuće, izgledat ćete vrlo moderno i sa „ukusom“!

 

Izvor: grazia.rs/journal.hr