Menu
A+ A A-

Marame, neizostavni modni dodatak za svaku prigodu

Bilo da ste sportski tip, kazual ili više volite sportsku eleganciju, marame vam mogu pomoći da upotpunite svoju odjevnu kombinaciju.

Pripremila: Ajla Purić                        

Marama oko vrata

Jednostavnim vezanjem marame oko vrata možete običnu bijelu, crnu ili bilo koje druge boje majicu učiniti da izgleda savršeno. Četrvrtastu maramu prepolovite, tako da izgleda kao tougao i dva kraja vežite oko vrata,  možemo to nazvati kaubojski stil vezanja marame. Može to biti i duga marama koja će prekriti vaš prednji dio do koljena,izgledat ćete veoma moderno i drugačije.

                                                   

Marama na torbi

Nebitno da li su to male ili velike torbe, ili male ili velike marame, jednostavnim činom vezanja oko ručki ili kaiša vašu torbu ćete prilagoditi svojoj odjevnoj kombinaciji. Duže marame možete omotati cijelom dužinom kaiša i na kraju vezati u mašnu ili više čvorova. Oko ručaka na velikim torbama možete smotati maramu u „palačinku“ i svezati je okolo. Na taj način jednu običnu torbu možete učiniti drugačijom više puta.

  

 

Na kraći kroj hlača i gležnjače na jednu nogu svežite maramu i jednostavnu kombinaciju učinite ludom i drugačijom. Kako smo u zimskom periodu i dalje su se zadržale duboke čizme, isto možete učiniti i sa njima. Tako ćete izbjeći jednostavnost, a detalj će biti i više nego upečatljiv.

 

 

Kaiš i marama

Ove godine su moderni debeli kaiševi oko struka, ali ako vam i to nije dovoljno,vaša odjevna kombincije i dalje nije potupna i čini vam se dosadnom, dodajte maramu u nekom šarenom dezenu i magija je tu. Nebitno da li je elegantni stil u pitaju ili pak sportski stil, bit će efektno i urbano!

 

 

Marama na hlačama

Zamijenite dosadni crni kaiš sa jednobojonom ili šarenog dezena maramom. Učinak ćete imati isti, držaće vam hlače, a u isto vrijeme bit ćete drugačiji i moderni. Maramu vežite u „palačinku“ i stavite je na bok provlačeći je kroz prostor za kaiš. Možete je vezati u mašnu čvor ili jednostavno samo provući. Uskladite boje sa odjevnom kombinacijom ili razbijte monotoniju jednostavne kombinacije.

  

 

Marama oko ruke

Isto kao i oko noge, tako možete vezati maramu oko zgloba, iznad lakta ili na sredini ruke. Možete je vezati preko dugog džempera, prevrnutih rukava sakoa ili na običnu majicu. Postići ćete nevjerovatan efekat. Za to su vam potrebne manje marame četvrtastog oblika. Pustite mašti na volju, zamijenite neku običnu narukvicu maramom, vežite je više puta ili u mašnu, sve je na vama!