Menu
A+ A A-

Perspective Warp, Smart Object i 3 D print

 

Za korisnike Creative Cloud skupine alata, novost na tržištu je trenutačna dostupnost novih svojstava programa Photoshop CC (version 14.2) koja uključuju mnogo novih značajki, a posebno se ističu Perspective Warp za podešavanje perspektiva u slikama i Smart Objects za lakše ponovno korištenje elemenata dizajna. Također, uključena je i podrška za 3D print u programu Photoshop CC, pa je moguće oblikovati, uređivati i printati u 3D koristeći najbolji alat za slike na svijetu.

<

Perspective Warp olakšava podešavanje perspektiva u slici zadržavajući ostatak slike netaknutim. Mogu se ispravljati kompleksne distorzije (zakrivljenja) koja mogu biti ispravljena drugim alatima, pretvoriti "telephoto lens" snimak u snimak širokog kuta (i obratno), ili čak promijeniti točku snimanja s koje je objekt snimljen. Perspective Warp je također fantastičan za neprimjetno kombiniranje više slika zajedno.

Smart Objects funkcija postaje više korisna u programu Photoshop CC. Slično Illustratoru i InDesignu, povezani Smart Objects dopušta korištenje istih objekata u više dokumenata, promijenivši ih jednom, ta promjena će biti prisutna u svakom Photoshop dokumentu, štedeći vrijeme i poboljšavajući suradnju tima. Ove funkcije moguće su s datotekama Illustratora, PDF-ova, i čak sirovih slika iz Lightrooma. Korištenjem Smart Objects je moguće, također, smanjiti veličinu Photoshop datoteka, štedeći prostor na disku.

3D dizajn u stvarnom svijetu, sada se lako može preraditi, pregledati i isprintati na 3D printeru - sve direktno iz Photoshopa CC. Ovo je posebno korisno onima koji žele koristiti poznate Photoshop alate za uređivanje postojećih modela, uključujući one napravljene drugim alatima za 3D modeliranje. Savršen print svaki put, sa automatskim mesh repair.
Izvor: http://blogs.adobe.com/photoshopdotcom/2014/01/photoshop-cc-14-2-release.html
Prijevod: Lj.G.
Video: You Tube