Menu
A+ A A-

Aplikacije osjetljive na dodir - Microsoft & Adobe

Microsoft i Adobe su se udružili kako bi prilagodili Adobe aplikacije za ekrane osjetljive na dodir.

 

Na događanju Adobe MAX koje se od 4. do 8. oktobra održava u Los Angelesu, šef Microsofta Satya Nadella je istupio na pozornicu kako bi predstavio poboljšanja napravljena za najpoznatiji Adobeov program Photoshop.

U zajedničkoj suradnji Adobea i ekipe iz Redmonda, Photoshopu su dodali poboljšanja koja se odnose na uređaje se ekranom osjetljivim na dodir, te indirektno utiču na poboljšanje performansi pri korištenju Windows 8 OS-a ili Surface uređaja, a valja reći da se unaprjeđenja odnose i na mnoge druge kreativne aplikacije Adobea.

Photoshop je tako između ostaloga dobio značajku Playground koja omogućuje korisnicima manipulaciju layerima povlačenjem prstiju preko glavnog inerfacea, dok je Illustrator dobio novu radnu površinu za koju Microsoft kaže da je dizajnirana upravo za njihove Surface tablete. Tu su i novi alati i kontrole za crtanje i editovanje, koje omogućavaju jednostavniji i precizniji rad pomoću dodira prsta ili olovke.

"Olovka osjetljiva na pritisak omogućuje crtanje prekrasnih linija uz prirodan osjećaj. Nikada prije niste mogli u bilo kojem trenutku uzeti olovku u ruku i crtati s istom preciznošću kao sa studijskim alatima koje ste koristili u prošlosti", navodi Microsoftov šef Surface divizije Panos Panay, koji je rekao da su dvije tvrtke zajednički radile na tome da Photoshop i Illustrator postanu čim bolji na Surface Pro 3 uređajima.

U svakom slučaju, predlažemo vam da pogledate promotivni video dolje, u kojem Microsoft i Adobe prikazuju zanimljive značajke Adobeovih alata koji su prilagođeni za ekrane osjetljive na dodir.

www.vidi.hr