Menu
A+ A A-

Didaktičke igračke

 

Motoričke igre izuzetno su važne i to od najranije dobi. Bebe već od 0 do 12 mjeseci kroz igru mogu učiti o svijetu oko sebe. Znanstveno je dokazano kako je razvoj govora povezan s razvijenošću finih motoričkih vještina i zato bi s bebom trebalo početi vježbati još od kada leži u kolijevci. U početku su dovoljni nježni dodir, osmijeh, poljubac, masiranje i lagano razgibavanje. Kasnije su korisne dječije pjesmice koje svojim ritmom utječu na razvoj motorike.

Pripremila: Lamija Grabus 

Radost je u kretanju

Kada dijete ojača, potrebno mu je pružiti mogućnost da se penje, skače, gura, povlači... Drugim riječima, potrebno je djetetu omogućiti da cijelo tijelo koristi za igru.

Didaktičke igračke za djecu za učenje boja i oblika

Kao što je već istaknuto, kroz igru dijete uči i stječe različite vještine i sposobnosti.  Primjer, kroz igru se može naučiti prepoznavanje boja i oblika, učiti slova i slično. Vježbati boje i finu motoriku može uz šarenu, drvenu ribu. Igračka se sastoji od postolja u obliku ribe i osam različito obojenih oblika od kojih svaki odgovara pripadajućem utoru na ribi po boji i po obliku. Otkrijte koji oblik ide u koji utor i riba je složena! 

Didaktičke igračke i igre za djecu za razvoj spretnosti

Djetetu je u prirodi da se kreće, skače i igra, ali danas djeca sve više vremena provode u zatvorenom prostoru. Dobro je zato dijete ohrabrivati da se više igra vani i ako je potrebno, pomoći mu u osmišljavanju aktivnosti.

 

Izvor: lafaboo.com