Menu
A+ A A-

Posjeta sajmu multimedijalnih tehnologija ISE 2018, Amsterdam, 6-9. 2. 2018.

Posjeta sajmu multimedijalnih tehnologija

ISE 2018, Amsterdam, 6-9. 2. 2018.

Piše: Sanel Palislamović

Sajam ISE (Integrated Systems Europe) je najveći svjetski sajam industrije profesionalnih AV (audio i video) i elektronskih sistema. Održao se između 6. i 9. februara 2018. godine u Amsterdam RAI centar. Na sajmu se predstavilo preko 1.200 izlagača a oko 75.000 posjetilaca je uživalo u ovom veličanstvenom događaju.

Moja malenkost je drugi put na ovom sajmu i za razliku od prošlogodišnjeg sajma ovogodišnji se čini mnogo impozantnijim. Organizatori su za sljedeći (2019) sajam odlučili proširiti Amsterdamski RAI centar što bi značilo da će kapaciteti sajma uveliko porasti.

Zanimljivo je da je ISE  jedan od rijetkih sajmova u svijetu koji je u expanziji. (op.a.) Jednostavno, razvoj multimedijalnih tehnologija niti jednu granu industrije nije ostavio imunom. Tako da se i pored ogromnog broja AV izlagača, mogu sresti i firme iz gotovo svih drugih industrija što sajam čini izuzetno zanimljivim. Mnoštvo, velikih svjetskih brendova poput Sony, Panasonic, Bosch, LG, Avigilon, Assa Abloy, Hikvision, itd. koji nude žive prezentacije tehnologija koje tek treba da se pojave na tržištu.

U prilogu su fotografije koje će vam barem na trenutak približiti ovaj veliki događaj.