Menu
A+ A A-

Zanimljivosti

Učešće Fakulteta u javnoj diskusiji „Obrazovna dijaloška platforma“

Javna diskusija na kojoj je planirano učešće 35 relevantnih aktera iz sektora obrazovanja, privrede i lokalnih vlasti pod nazivom „Obrazovna dijaloška platforma“ koju organizuje UNICEF, UNESCO, UNDP (UN) u saradnji sa Norveškom ambasadom i Predsjedništvom Bosne i Hercegovine održana je danas, 25.10.2019.godine sa početkom u 9.30h u prostorijama Općine Travnik.

Opširnije: Učešće Fakulteta u javnoj diskusiji „Obrazovna dijaloška platforma“

Torbe koje će upotpuniti svaku vašu odjevnu kombinaciju

Lejla Čančar, studentica iz Jajca svoju kreativnost izražava izradom originalnih ručno rađenih torbi. Svjesna činjenice da tržište nudi brojne slične modne dodatke za žene, Lejla je odlučila ponuditi nešto sasvim drugačije i originalno. Torbe koje izrađuje u potpunosti ručno radi, a o samoj ideji, njenoj realizaciji i daljnjim ciljevima razgovarali smo upravo sa Lejlom. U nastavku pročitajte šta je izjavila za naš časopis.

Pripremile: Lamija Grabus i Fikreta Kerić

Opširnije: Torbe koje će upotpuniti svaku vašu odjevnu kombinaciju

Vremeplov - na današnji dan 26. juni

1977. Američki pjevač Elvis Aaron Presley održao je posljednji koncert u Indianapolisu u Market Square areni. Još za života nazvan je kraljem rock and rolla. Umro je u Memphisu 16. augusta 1977.

1977. Afrička država Džibuti stekla je nezavisnost poslije 117 godina francuske vladavine.

2000. Naučnici iz 18 zemalja dekodirali 85 posto ljudskog genoma, čime je otvorena nova era u ljudskoj medicini. U naučnim krugovima ocijenjeno je da dešifrovanje ljudskog genoma predstavlja najveće otkriće u historiji čovječanstva.