Menu
A+ A A-

Saznajte kome je pripalo prvo mjesto na Drugoj matematičkoj olimpijadi Srednje Bosne

U Organizaciji Odsjeka za metematiku i informatiku Edukacijskog fakulteta i Kluba matematičara EFT i FTS, na Univerzitetu u Travniku 7. marta 2020. godine održana je Druga matematička olimpijada na području Srednjobosanskog kantona. Učešće na Olimpijadi uzelo je ukupno 35 srednjoškolaca sa područja Srednjobosanskog i Zeničko-dobojskog kantona.

Nakon same realizacije i uvida članova Naučnog odbora Olimpijade u radove učesnika, proglašena je najbolja učesnica. Poštujući poredak učesnika i Pravilnik Druge matematičke olimpijade Srednje/Središnje Bosne besplatno školovanje na Edukacijskom fakultetu ili Fakultetu za tehničke studije dodjeljuje se učesnici Ajši Trako.

Svečana dodjela nagrada i certifikata povodom uspješnog završetka Druge matematičke olimpijade Srednje/Središnje Bosne bit će upriličena 15. marta 2020. godine (nedjelja) sa početkom u 12 sati u konferencijskoj sali  Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku.

Organizacioni i Naučni odbor upućuju iskrene čestitke učesnicima Olimpijade, a pobjednici puno sreće u nastavku školovanja i usavršavanja.