ŽENOINE | Žene koje poznajemo – novi projekt Grafx-a

U trenucima kada mnogi klonu, ne vjeruju, obeshrabreni su ili umorni, važno je vratiti povjerenje i neprestano akcentovati da su borci, u ovom slučaju borkinje, među nama. I kada je situacija pod kontrolom, ali i izvan nje, lideri su među nama. A tek liderke.
Gotovo je uobičajeno da se u društvu očekuje da muškarci (pred)vode većinu aktivnosti, a pogotovo u kriznim situacijama. Međutim, moguće je uvidjeti i zaključiti da su u određenim segmentima svojom sposobnošću ipak dominantnije žene i to ne baš rijetko. Zato smo odlučili dati glas i prostor njima – heroinama bez plašta, ženama koje su radile svoj posao onako kako su mislile da treba i kako ih je vodilo srce, zdrav razum i prijeko potrebna logika u momentima kada ništa nije bilo logično oko nas.

PREDSTAVLJAMO 10 ŽENOINA, žene čije su odluke utjecale na mnogo toga – od zaustavljanja panike, do zaustavljanja širenja koronavirusa. Narednih dana dijelit ćemo njihove priče, a vas pozivamo da ih poslušate i sami se uvjerite koliko je značajna uloga žena i ženskog liderstva, te saznajte kako je njihov rad doprinio (lokalnom) stanovništvu u BiH tokom pandemije COVID-19.

Projekt “Ženoine” realizuje Udruženje Grafx u sklopu projekta “Žene na izborima u Bosni i Hercegovini”, kojeg finansira Vlada Švedske, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u partnerstvu sa institucijama u Bosni i Hercegovini.